Zajednica za Strane Jezike

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Portfolio

Edukacija o korištenju Europske jezične mape za odrasle

Na planu približavanja stručne osnove rada škola stranih jezika europskim standardima kontinuirano se provodila stručna edukacija  za primjenu i uvođenje Europske jezične mape za odrasle (ELP) u škole stranih jezika na dobrovoljnoj osnovi. U razdoblju od studenog 2004. to kraja 2006. održane su ukupno 4 prezentacije i 14 edukacija o korištenju Mape. Osim u Zagrebu gdje ih je održano 10, prezentacije i edukacije održane su u Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli, a pohađalo ih je ukupno 230 polaznika. Edukacija je ocijenjena prosječnom ocjenom 4,65.

U skladu s iskazanim interesom, edukacije će se provoditi i dalje.

Zajednica je sudjelovala u projektu Socrates Lingua 1 koji prati uvođenje Europske jezične mape u zemlje članice EU. Predsjednica Zajednice, Valnea Bressan sudjelovala je u projektu Lingua1, programa Socrates, na izradi konačne verzije prijedloga za uvođenje jedinstvene Europske jezične mape za odrasle za cijelu Europu.
Projekt je uspješno provođen tijekom trogodišnjeg razdoblja i Hrvatska (Zajednica za strane jezike pri HGK) je dobila vrlo pozitivne ocjene u promoviranju ELP-a.

Molimo prijavite se da biste mogli komentirati: Prijava ili Registracija

Komentari (1)

  • Primijetila sam da u nekim školama ne razlikuju Europsku jezičnu mapu (portfolio), Europsku jezičnu putovnicu i Zajednički europski referentni okvir za jezike. I još neki navode da im se znanje stečeno na tečaju upisuje u Europsku jezičnu putovnicu kao da to škole čine! Možda bi Zajednica trebala i o tome prirediti informaciju.

 

PRIJAVA

REGISTRACIJA NOVIH ČLANOVA


 

Kunena forum