Zajednica za Strane Jezike

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Preobrazba tradicionalne škole stranih jezika inovacijom poslovnog modela


Pokazalo se da znamo isporučiti kvalitetnu nastavu. Posve je drugo pitanje znamo li voditi posao.

Piše: Berislav Božanović, Pučko otvoreno učilište Vinkovci, Linguapax

Procjenjuje se da u Hrvatskoj postoji oko tisuću organizacija koje se bave podukom stranih jezika u formi obrta, trgovačkog društva, agencije ili ustanove. U Hrvatskoj i dalje postoji tržište za ovu djelatnost, ali ponuda je u posljednjih tridesetak godina u neprestanom porastu. Jedan od učinaka nesmiljene konkurencije su i niske cijene praćene padom kvalitete, pa su profitne margine škola niske i kreću se u prosjeku od 6-9 %.

Takvo stanje ograničava razvoj i tjera industriju na konstantno traženje rješenja za smanjenje troškova i povećanja prihoda. Među dobrim rješenjima su osnivanje ustanove zbog poreznog rasterećenja, traženje niša razvojem programa u predškolskoj populaciji ili pokretanjem online nastave, izbjegavanje stalnog zapošljavanja nastavnika, isticanje na tržištu putem vanjske akreditacije kvalitete, ulaganje u digitalni marketing i slično.

Promijenilo se i nekadašnje tržište i njegov mentalitet, tehnologije i potrebe, a dobar dio nas koji vodimo škole još uvijek smo iste osobe kao i prije deset, dvadeset i više godina.
Pogled unazad u našem slučaju pokazuje da je naša škola imala stalnu uzlaznu putanju napredovanja do 2014. godine. Prethodno je broj polaznika rastao svake godine, zapošljavali smo nove profesore, a zatim pokretali i nove razvojne aktivnosti osnivanjem ustanove, konkuriranjem za natječaje za EU fondove i razvijali nove programe za stjecanje ključnih kompetencija, otvorili još jedan jezični centar te nakon višegodišnjih priprema uspjeli proći vanjsko certificiranje kvalitete Eaqualsa. Tada smo dosegnuli i maksimum naših učioničkih i kadrovskih kapaciteta, nakon čega nastupa stagnacija visokih brojki koja je potrajala nekoliko godina. Zatim slijedi postupan pad, u najvećoj mjeri uzrokovan intenzivnim ekonomskim iseljavanjem stanovništva u Europsku Uniju, usporedo s nezapamćenim interesom odraslih za učenje njemačkog jezika. Najveći izazov za škole stranih jezika ipak je aktualna pandemija Covid-19 čija dugotrajnost je snažno utjecala na poslovanje većine djelatnosti, a našu industriju prisilio na uvođenje online nastave gdjegod je bilo moguće.

U svakodnevnom nošenju s organizacijskim i tehničkim poteškoćama pokazalo se da da škole stranih jezika u Hrvatskoj imaju zavidnu profesionalnu razinu i kvalitetu nastavnika i nenastavnog osoblja. Upravo su nastavnici kao najveća vrijednost dobre škole konstantno izloženi najvećem stresu i potrebno je naći okvir u kojemu će biti bolje zaštićeni i motivirani, a takav okvir je u otežanim uvjetima gotovo nemoguće osigurati. Osjetili smo da smo negdje već dulje vrijeme zaglavili s razvojem.

Evolve or die, kazao je Craig Charles. Ali – kako?

Stanje stagnacije dijelimo s većinom škola stranih jezika u Hrvatskoj, i po prvi put nam je uzmanjkala vizija – sve do poziva na partnerstvo u Erasmus+ projektPREOBRAZBA TRADICIONALNE ŠKOLE STRANIH JEZIKA PUTEM INOVATIVNOG POSLOVNOG MODELA", br. 2020-1-CZ01-KA203-078478. Uz naše učilište, partneri u projektu su Harmony Academy i PLUS Akademija iz Slovačke, BIEDRIBA EUROFORTIS iz Latvije te Centrum Edukacyjne Feniks iz Poljske, uz koordinaciju češkog Sveučilišta Tomasa Bate.

Projekt se temelji na viziji pomaka klasične nastave stranih jezika prema inovativnom i modernim ishodima učenja, na uvođenju znanstveno ugođenog modela poslovnog upravljanja i pune kontrole prihoda te na adresiranju korporativne niše koja je u većini škola samo površno pokrivena.Cilj projekta je primjena novog poslovnog modela koji će dovesti do uvođenja inovacija na više razina – programskoj, organizacijskoj i marketinškoj. Uz redizajn kurikula, projekt treba dovesti do znatnog poboljšanja financijske kontrole škole, upravljanja ljudskim resursima i dobitne margine, te najvažnije od svega – povećan indeks sreće u kolektivu zbog jasnije perspektive napredovanja u karijeri i bolje zarade kao motivacijskih poluga.

Projekt obećava jer pruža odgovore na vječni problem stručnjaka koji su se našli u ulozi menadžera vlastitih škola i teško se nose s vještinama potrebnim za poduzetničko preživljavanje na tržištu. Nakon što budemo sigurni da donosi pouzdane indikatore poboljšanja, zadovoljstva zaposlenika i financijskog rasta, rezultati projekta će biti diseminirani na razini Zajednice za strane jezike HGK. Završetak projekta predviđen je u rujnu 2022. godine.

Detaljno o projektu na našim stranicama ovdje.

Molimo prijavite se da biste mogli komentirati: Prijava ili Registracija

Komentari

  • Trenutno nema komentara
 

PRIJAVA

REGISTRACIJA NOVIH ČLANOVA


 

Kunena forum