Zajednica za Strane Jezike

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Godišnja skupština Zajednice

Termin održavanja ovogodišnje godišnje skupštine Zajednice je 27. rujna 2013. (petak) u dvorani A Hrvatske gospodarske komore s početkom u 10:00h. Na dnevnom redu nalaze se i dvije vrlo važne teme za budućnost neformalnog jezičnog obrazovanja. Prva se odnosi na projekt znaka hrvatske kvalitete Hrvatske gospodarske komore za škole stranih jezika koje zadovoljavaju visoke standarde struke. Druga značajna tema tiče se podrške inicijativi za izradu novog zakona o cjeloživotnom učenju koji treba napokon obuhvatiti djecu i mlade ispod 15 godina starosti. Kako bi takav zakonski okvir neminovno vrijedio samo za ustanove, bit će rasprave o prednostima i nedostacima takvog zakonskog okvira.

Dnevni red Skupštine

 1. Sudjelovanje na međunarodnom projektu ISQUALE - Improving Standards of Quality in Adult Language Education (Gruntdvig Learning Partnership - Grundtvig obrazovno partnerstvo). Predstavljanje ISQUALE sheme za samoprocjenu škola čiji su nacrt neke škole već pilotirale. 
  Please login to see attachment
 2. Predstavljanje sheme provjere standarda kvalitete (Zajednica) i mogućnost dodjele znaka "Hrvatska kvaliteta" (HGK). Shema provjere standarda kvalitete je dokument koji opisuje što se sve provjerava da bi škola dobila akreditaciju i znak kvalitete HGK. Izradio ju je tim mladih kolegica uz podršku kolegica iz Pule i Rijeke koje su rad na shemi pratile i komentirale putem e-maila te uz suradnju tri Eaqualsova inspektora iz Hrvatske. Ista ekipa radi na i na priručniku uz standarde s uputama korištenja koji će se kompletirati nakon prvih iskustava. 
  Please login to see attachment
  1. Izbor i edukacija inspektoraRaspisan je natječaj za inspektore a kojem je prihvaćeno 8 molbi. Nakon intervjua koji će provoditi inspektori Eaqualsa, kandidati će proći edukaciju s trenerom iz Eaqualsa
  2. Određivanje razdoblja za prve provjere i raspisivanje natječaja na netu. Treba odrediti rokove za prve provjere kako bi se škole mogle na vrijeme prijaviti.
  3. Postupak prijave i provođenja inspekcijeOpis načina prijave i provođenja inspekcije prema pravilima Hrvatske gospodarske komore koja određuje i rokove korištenja znaka kvalitete i financijske obveze škola.
 3. Sudjelovanje u novom EU Grundtvig projektu QUATrain (Quality Assessment Training) i formiranje tima sudionika. Ovaj se projekt nastavlja na ISQUALE detaljnijom razradom poglavlja za vanjsko vrednovanje škola te izradom programa daljnje edukacije za iskusne provjeritelje
  Please login to see attachment
 4. Odluka o podržavanju zakonskog okvira za djecu i mlade donošenjem Zakona o cjeloživotnom obrazovanju
 5. Formiranje interesnih skupina prema predloženim područjima:
  1. Kvaliteta u školi stranih jezika
  2. Jačanje marketinškog profila škole
  3. EU fondovi
  4. Zaštita intelektualnog dobra
  5. Učenje jezika u predškolskoj dobi
  6. Standardizacija testova jezika
 6. Odluka o minimalnim cijenama nastave stranih jezika
  Please login to see attachment
  .
 7.  Razno

 

Molimo prijavite se da biste mogli komentirati: Prijava ili Registracija

Komentari (1)

 

PRIJAVA

REGISTRACIJA NOVIH ČLANOVA


 

Kunena forum