Zajednica za Strane Jezike

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Škole akreditirane prema sustavu "Hrvatska kvaliteta"

Index članka
Škole akreditirane prema sustavu "Hrvatska kvaliteta"
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Sve stranice

Do sada je znak Hrvatska kvaliteta steklo pet uglednih škola iz različitih dijelova Hrvatske. Sve su to redom škole koje su već cijeli niz godina prisutne kao škole koje brinu o kvaliteti svog rada, kontinuirano ulažu u jezični i pedagoški razvoj svojih kadrova te modernizaciju škola u cjelini. Znak Hrvatska kvaliteta jedina je hrvatska akreditacija koja uz organizaciju škole, legalnost i etičnost poslovanja te različitih procesa koji čine obrazovni centar pouzdanim, provjerava samu kvalitetu nastave, njenu primjerenost dobi i stupnju polaznika, učinkovitost organizacije, učinkovitost u postizanju rezultata, usklađenost s međunarodnim standardima u pogledu pristupa, metoda, stupnjeva znanja, provođenja ispita i izdavanja svjedodžbi. Provjerava se i način vođenja brige o specifičnim potrebama polaznika u jezičnom obrazovanju te ispitivanje njihovog zadovoljstva.

Do sada je pravo uporabe znaka „Hrvatska kvaliteta“ dodijeljen školama:

  • Angla“, Zagreb
  • Jantar“, Split
  • Linguapax“, Vinkovci
  • "Littera", Samobor 
  • Škola stranih jezika – Žiger“, Varaždin

Evo što su ravnatelji škola-nositelja znaka Hrvatska kvaliteta rekli o tome što za njih znači dodijeljeni im znak.

alt

alt 

   

 

alt

Mirjana Sobin, ravnateljica škole stranih jezika „Jantar“, Split

Dodjela znaka Hrvatska kvaliteta za nas predstavlja potvrdu da smo ostvarili razinu kvalitete koja našim korisnicima jamči kvalitetnu uslugu u području obrazovanja tj. učenja stranih jezika. Ova akreditacija znači da nam je ulaganjem u kvalitetu zadovoljstvo korisnika naših usluga na prvom mjestu. Ovom potvrdom o kvaliteti povećava se naša konkurentnost na tržištu i trebala bi donijeti prednost na natječajima i pristupu sredstvima iz EU fondova. Sam sustav provjere škole ocjenjujemo ozbiljnim i vrijednim. Za sada korist od dodijeljenog znaka vidimo u podizanju ugleda i reputacije, a to će dugoročno sigurno utjecati na veću prepoznatljivost što će rezultirati rastom broja polaznika i boljim financijskim rezultatima.

 Provjerom kvalitete obuhvaćena je prvenstveno nastava, 70%, zatim administracija, zapošljavanje i odnos upravljačke strukture prema djelatnicima, međusobni odnosi između djelatnika i odnos prema polaznicima te prostor u kojem se nastavni procesi odvijaju.

Nastavu i sve vezano uz nju smatramo najvažnijim segmentom provjere, kojoj se prilikom kontrole kvalitete i pridaje najveća pozornost. Kvaliteta nastavnog procesa najviše utječe na zadovoljstvo polaznika i odlučujuća je za njihovu lojalnost školi.alt

Proces pripreme je važniji od same provjere kvalitete upravo zato što podiže svijest o tome što kvaliteta jest i kako se postiže, da se proces kvalitete koji se sastoji od planiranja i definiranja ciljeva, provođenja aktivnosti za postizanje ciljeva, evaluacije i revizije, može primijeniti u svim segmentima poslovanja škole, od pisanja nastavnih planova do makro planiranja koje vrši upravljačka struktura.

Iz Izvješća po izvršenoj provjeri izdvajamo: 

"U Centru je vidljivo ugodno radno ozračje, a međusobni odnosi nastavnika i Uprave, te nastavnika i polaznika su pozitivni i profesionalni te omogućuju postizanje visokih rezultata."

 

  

PRIJAVA

REGISTRACIJA NOVIH ČLANOVA


 

Kunena forum