Zajednica za Strane Jezike

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Kako odabrati kvalitetnu školu stranih jezika?

Prilikom kupovine brzo učimo koji su proizvodi bolji za nas i odabiremo ih prilikom naredne kupnje. Iako često presudnu ulogu u tome ima cijena, i te kako znamo razlikovati dizajn, učinkovitost, trajnost, ergonomiju i druge osobine proizvoda koje ga čine boljim od drugih sličnih.

Odabir ustanove kojoj ćete povjeriti vlastitu jezičnu naobrazbu ili onu vašeg djeteta nije jednostavan zadatak. Rukovodimo se udaljenošću od kuće, izgledom reklamnog materijala, cijenom, a u sretnijim situacijama i preporukom poznanika, no sami rijetko raspolažemo instrumentima koji nam mogu olakšati posao.

Zajednica za strane jezike izdala je publikaciju kojoj je cilj ukazati na što treba osobito obratiti pozornost prilikom odabira škole stranih jezika koja će u najmanju ruku ispuniti vaša očekivanja. Ovaj je kratki vodič jednako koristan i građanima i korporativnim korisnicima, osobito u početku suradnje s novim jezičnim ustanovama kod donošenja procjene o njihovoj kvaliteti.

U središte smo postavili kvalitetu o kojoj ovisi rezultat jezične nastave. Na raspolaganju vam je alat za procjenu kvalitete institucije koja se bavi podukom stranih jezika. Koliko dobro ćemo iskoristiti vrijeme i novac odvojene za učenje stranog jezika u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti institucije, i u tome se rezultati postignuti u istom vremenskom roku u različitim školama mogu bitno razlikovati.

Uz izdavanje same publikacije, Zajednica ulaže veliki trud da stvori upravo takav okvir, s jedne strane nastojeći zainteresirati državu za sustav vanjskog vrednovanja po uzoru na kvalitetna rješenja u Europskoj Uniji, u suradnji s EAQUALSom čiji smo pridruženi član, pa do nastojanja da potaknemo formiranje neovisne agencije za vanjsko vrednovanje kvalitete škola, čime bi se polaznicima i njihovim roditeljima značajno olakšao posao odabira najpogodnije škole. Nadamo se da će to u budućnosti uroditi institutom akreditacije kvalitete koje će pojedine škole moći steći na temelju rigoroznih provjera, na način sličan onome kojim hoteli dobivaju zvjezdice za kvalitetu.

U međuvremenu, nadamo se da će vam naše informacije pomoći da izbjegnete razočaranje. I što je najvažnije, da na temelju takvih iskustava ne formirate ukupno loše mišljenja o profesionalnim davateljima jezičnih usluga.

Ovdje donosimo verziju publikacije u pdf formatu.

Vezani članci:

Kako se "mjeri" znanje stranih jezika (Brandmanager - portal za poduzetnike)

 

Molimo prijavite se da biste mogli komentirati: Prijava ili Registracija

Komentari

  • Trenutno nema komentara
 

PRIJAVA

REGISTRACIJA NOVIH ČLANOVA


 

Kunena forum